Loppi

fredag 28 september 2018

Halloumigratinerad lax




För 4 personer:
Ingredienser:
500 g laxfilé utan skinn och ben
200 g halloumiost
2 zucchini gärna en gul och en grön
2 rödlökar
2 röd paprika stor
1 msk olivolja
0,5 msk oregano
1 tsk salt + 1/2 tsk
1 krm svartpeppar nymald
1 dl svarta oliver

Citronyoghurt:
2 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
1 tsk citronskal rivet
0,5 tsk honung flytande
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 kruka oregano

Tillbehör:
bröd

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°.
Ansa och skär zucchinin i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och ringla över olja.
Krydda med oregano och 1 tsk salt.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Skär laxen i fyra bitar.
Grov riv osten.
Krydda laxen med 1/2 tsk salt och peppar.
Lägg laxen på grönsakerna och strö över osten.
Tillaga ytterligare ca 10 min.

Yoghurt: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten.
Tillsätt olja, citronskal och honung. Krydda med salt och peppar. 
Hacka oreganon och blanda ner i yoghurten.


Servera lax och grönsakerna med yoghurt och bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar