Loppi

fredag 13 april 2018

Klassiska Mazariner




18 st
Mördeg:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 1/2 msk socker
1/2 ägg

Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g smör
2 1/2 ägg
4 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver


Garnering:
2 dl florsocker och lite vatten
Några droppar röd karamellfärg

Mazarinformar
Smörj aluminiumfolieformar väl.
Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken.
Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
Under tiden görs fyllningen. 
Riv mandelmassan ner i en skål.
Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt.
Blanda i äggen, ett i taget under omrörning.
Vänd i mjölet blandat med bakpulvret.
Dela degen i 18 lika stora bitar och klä formarna.
Fördela fyllningen i formarna.
Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min.
Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. (metallformar stjälps upp)
Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar