Loppi

söndag 15 april 2018

Glutenfria chocolate cookies





12 stora kakor eller 24 små

100 g (2 dl) havremjöl, rent
100 g (1 1⁄2 dl) rismjöl
50 g (1 dl) kokosmjöl
50 g (3⁄4 dl) potatismjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
150 g (2 dl) farinsocker
1⁄2 tsk vaniljpulver
100 g naturell laktosfri färskost
200 g smält laktosfritt smör
2 äggulor
100 g mjölkchoklad, grovhackad, laktosfri

Dekorera med:
mörk choklad, laktsofri

Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
Arbeta in färskost och smält smör.
Tillsätt en äggula i taget.
Rör ner hackad choklad.
Ställ kaksmeten att stelna i kylskåpet i en timme.

Sätt ugnen på 200°.
Ta fram degen och forma den till stora eller små kakor.
Grädda kakorna ca 15 minuter, beroende på tjocklek.
När kakorna svalnat, ringla över smält choklad.

Tips: Degen rinner inte ut på plåten, så tänk på att forma kakorna som du vill ha dem från början.


Recept från Året Runt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar