onsdag 1 augusti 2012

Läsvärt ~ 14 år till salu - Caroline Engvall



Min dotters bok som hon tyckte jag skulle läsa.
Väldigt gripande. -En förälders värsta mardröm!
Läs den!


Detta är den sanna historien om 14-åriga Tessan, som lever ett liv som de flesta välanpassade svenska tonåringar: hon bor i radhus i en mellansvensk stad, harmonisk med mamma, pappa, storasyster och lillebror. I skolan går det bra och stunderna i stallet är många och lyckliga.

Men någonting går snett, riktigt snett. Startskottet är en våldtäkt, och av alla oväntade är gärningsmannen den ?hyggliga? killen i stallet. Tessan tiger, lider och självkänslan faller. När kompisen föreslår sexförsäljning via nätet för att tjäna litet snabba pengar, rycker hon på axlarna: ?varför inte?? Värre kan det ju ändå inte bli, eller?

Jo, det kunde det. Och Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring, bekräftelsesökande och ytterligare prostitution. Snart får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. Syrrans ex-kille är en av de värsta. Tessan byter gymnasium och flyr långt från hemstaden, men männen hittar henne. Ingen omkring henne märker vad som pågår. Finns det inget slut?


3 kommentarer: